15 ترفند برای عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ – بخش 3
تکنیک ها
نکاتی بینظیر برای عکاسان لنداسکیپ و عکاسان طبیعت
سومین مقاله از سری مقالات 15 ترفند برای عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ را خدمت شما تقدیم میکنیم. در دو بخش قبلی، در 6 ترفند به عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ گفتیم ” چگونه مقصد عکاسیشان را بیابند و برای سفر خود برنامه ریزی داشته باشند “. همچنین خیلی کوتاه به روشهای آماده سازی برای سفر پرداختیم.
در بخش سوم از ترجمهی این مقاله فوقالعاده، توصیههایی حیاتی و در عین حال ساده، برای عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ داریم. همچون دو بخش پیشین به تمام علاقهمندان و عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ ، توصیه میکنیم این سری مقالات جذاب و کاربردی را که مستقیما تجربهی دو عکاس معتبر در این زمینه است را با دقت مطالعه نمایند.

7. به میزان کافی با خود آب به همراه داشته باشید.
عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ در سفرهای عکاسیشان قرار نیست همیشه با شرایطی پیشبینی شده و محیا، مواجه شوند. بسیاری از آنها تجارب سخت و گاها طاقت فرسائی برای رسیدن به مقصد عکاسی با دوربین خود داشتهاند و در برخی از آنها با خطراتی مواجه شدهاند که، ریسک از دست دادن جانشان را بهمراه داشته است.
حیاتیترین موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید، برداشتن میزان کافی آب است. فارغ از این که قصد چه تعداد عکاسی دارید و یا اینکه چه منطقهای را انتخاب میکنید، قبل از هر چیز میزان کافی و حتما زیادی آب بهمراه خود بردارید. داشتن آب کافی موجب میگردد در هر شرایطی که قرار بگیرید، امکان بازپروری قوای جسمیتان را داشته باشید.
بسیاری از طبیعت گردان بدلیل رعایت نکردن همین مسئلهی ساده، حتی جانشان را از دست دادهاند. همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، در مرحله آماده سازی جسمیتان برای سفر عکاسی، از میزان مصرف آب مورد نیاز بدنتان برای هر یک ساعت پیادهروی، آگاهی کامل پیدا کنید. برای هر دو ساعت پیادهروی، حداقل یک لیتر آب بهمراه داشته باشید.
این میزان قطعا در مناطق خشک و در فصل تابستان، افزایش خواهد یافت. بخاطر داشته باشید اولین شرط برای یک سفر سلامت برای عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ ، آگاهی به شرایط مقصد است. دسترسی به منابع آب، یکی از مهمترین ویژگیهای این موضوع است.
همانطور که گفتیم خیلی از عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ بعلت نبود آب کافی، حتی جانشان را به خطر انداختهاند. اما این آن معنی نیست که هر آبی، قابل نوشیدن باشد. در پیادهروی و بویژه در طبیعت گردی، لحظاتی پیش میآید که افراد بعلت تشنگی مفرط، از هر چشمه و یا رودخانهای آب مینوشند.
این موضوع بسیار خطرناک است و گاهی میتواند خطراتی بمراتب بیشتر از خشکی بدن برای شما بهمراه داشته باشد. توصیه من به تمامی عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ ، داشتن یک قمقمه با سیستم تصفیه آب است.
البته نِیهایی هم در این زمینه وجود دارند که تا حد قابل قبولی میتوانند آب رودخانهها و چشمهها را در حد ابتدائی، برای شما تصفیه کنند. با یک جستجوی کوتاه میتوانید مناسبترین آنها را با توجه به نوع سفرتان، انتخاب کنید. خود من، بطری تصفیه آبم را نزدیک به 20 سال است که استفاده میکنم.

نِوادا، دشت آتش، طاق تاندر استورم (ThunderStorm) برای این سفر، من نزدیک به چهار لیتر آب بهمراه داشتم. نه تنها تمام این آب را مصرف کردم، بلکه بخشی از مسیر برگشت را نیز بدون آب بودم. در این سفر برای سه ساعت در بیابان گم شدم تا بتوانم به این مقصد عکاسیام که میبینید، برسم. بعد از سه تلاش ناموفق برای رسیدن به این محل، در آخر موفق شدم.
8. لباس صحیح انتخاب کنید.
با توجه به موقعیت جغرافیایی و آب و هوای طبیعتی که قصد سفر به آن را دارید، مناسبترین لباس را انتخاب کنید. همکار من برای غالب مواقع، لباسهای دارای تهویهی مناسب را توصیه میکند؛ و ضمنا تا جای امکان شما را از پوشیدن لباسها کتان و پارچهای، منع میکند. بهتر است در صورت امکان از لباسهای دارای الیافی استفاده کنید که براحتی آب به آن نفوذ نکند و هم دارای تهویه مناسب باشد، تا بخار و تعریق بدن شما، از آن خارج شود.
حتما در صورتی که در فصل سرما به منطقهی کوهستانی و یا سردسیر سفر میکنید، چندین لایه لباس بپوشید و از لباسهایی استفاده کنید که بارش باران و برف براحتی در آنها نفوذ نکند. رعایت این نکته، علاوه بر اینکه سفری لذت بخشتر برای شما بهمراه دارد، میتواند منجر به افزایش زمان عکاسی شما نیز گردد.
در فصل تابستان نیز همانطور که گفتیم، لباسهایی خنک و دارای تهویه مناسب بپوشید. تلاش کنید در انتخاب لباسها به گونهای عمل کنید که بتوانید بصورت لایه لایه به حجم لباسهای خود بیافزائید یا از حجم آنها بکاهید.
یعنی هرگز یک تیشرت آستین کوتاه یا آستین بلند نازک و یا یک بارانی و کاپشن سنگین و حجیم، انتخابی مناسب و کاربردی برای فصل پائیز و سرما نیست. شما باید بتوانید با افزودن یا کاستن یک لایه از لباسهایتان، تفاوتی اندک و به اندازهی کافی در افزایش و یا کاهش دمای بدنتان داشته باشید.
قطعا عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ با تجربه، در مواقع بسیاری، اهمیت پوشاک مناسب در سفرهای عکاسی را تجربه کردهاند.

9. عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ باید همیشه کفش مناسب بپوشند.
انتخاب کفش مناسب میتواند لذت طبیعت گردی شما را چندین برابر کند. یک کفش مناسب بویژه در پیادهرویهای بلند مدت، میتواند، از خستگی زود هنگام شما جلوگیری کند. در رابطه با عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ که علاقهمند به عکاسی از دامنهی کوهستان و یا قلهی آن هستند، قطعا استفاده از کفش مناسب و ساق دار را توصیه میکنیم.
همانطور که میبینید در تمامی این ترفندها، آگاهی شما به مقصد عکاسی بالاترین اولویت را دارد. حتما تلاش کنید کفش مناسب با موقعیت جغرافیایی منطقهی عکاسی و همچنین شرایط آب و هوائی آن، به پا داشته باشید. مدت زمان پیادهروی شما نیز، اهمیت بالائی دارد.
هرگز برای پیادهرویهای بلند مدت و در سطوح تقریبا هموار، از کفشهای سنگین و چکمه استفاده نکنید؛ و در نقطهی مقابل به عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ توصیه میکنیم برای پیادهروی و عکاسی در کوهستان، از چکمههای کوهنوردی استفاده کنند.
زیرا در این محیط، پایداری گامهای شما و محافظت از مچ پایتان، اهمیت بسزائی دارد. یک عکاس حرفهای لند اسکیپ یا یک طبیعت گرد باتجربه، هرگز با یک کتونی معمولی یا یک کفش غیر تخصصی، به عکاسی نمیرود.

برای رسیدن به این محل، قطعا شما نیازمند داشتن کفشی درست و دارای تهویهی مناسب، هستید. بالا رفتن از این صخرهها، در حالیکه بسیاری از سنگهای اطراف آن سست شده است، بدون داشتن کفش خوب، امکان پذیر نیست.
امیدواریم از مطالعهی بخش سوم از 15 ترفند عکاسی برای عکاسان طبیعت و عکاسان لنداسکیپ لذت برده باشید.
در این مقاله و مقالهی قبل، تمرکز این دو عکاس در ارائهی ترفندهائی بود که با رعایت آن، بتوان سفری ایمنتر و پربارتر برای عکاسی داشت. فراموش نکنید که یک عکاس حرفهای به تجهیز کولهی خود، انتخاب لباس و کفش نگاهی دقیق و با مسئولیت دارد.
لباس، کفش و سایر تجهیزات سفر را همچون تجهیزات عکاسیتان، جدی بگیرید و بخاطر داشته باشید که اولین شرط، حتی قبل از یک عکس خوب، سلامت و ایمنی عکاس است. پس هر چه حرفهایتر میشوید، باید نکات بیشتری را، با دقت بالاتر، مورد توجه قرار دهید.
