5 نکته برای عکاسی خیابانی بهتر
تکنیک ها
همه دوست دارند که عکاسی خیابانی خود را بهتر از قبل انجام دهند. در این مقاله پنج نکته در این زمینه با هم بررسی خواهیم کرد.
من به عنوان یک عکاس، کاملا تحت تاثیر عکاسی خیابانی قرار گرفتم. ژانر خیابانی چیزی بود که من واقعا دوست داشتم اما نمیدانستم عکسهای خوبی میگیریم یا نه. حتی دیگر دوست نداشتم در ژانرهای دیگر عکاسی کنم. پس شروع کردم به یادگیری آن و سعی کردم نکات زیادی را یاد بگیرم. این مقاله حاصل تجربه و آموختههای من در قالب پنج نکته خواهد بود. با ما همراه باشید.
صبر داشته باشید
همه دوست دارند خیلی سریع به بهترینها در هر زمینهای برسند، اما عکاسی واقعا فرق دارد و نیازمند صبر و حوصلهی فراوان برای ثبت یک عکس عالی است. من متوجه شدم وقتی یک عکس را به سرعت و با عجله ثبت میکنم نتیجهای برای من خواهد ماند که به آن افتخار نمیکنم. بنابراین نمیتوانستم منظور خود را در عکس ثبت کنم.
همینجا بود که صبر به کمک من در عکاسی آمد و احساس کردم که عکس های بهتر و باکیفیت تری میگیرم. به جای اینکه سوژه را در یک سوم سمت راست صفحه قرار داده و شاتر را فشار دهید کمی صبر کنید، کادربندیهای مختلف را امتحان کنید، مکان سوژه را تغییر دهید، به بکگراند اهمیت بیشتری بدهید و در نهایت دکمه شاتر را فشار داده و عکسی ثبت کنید که به آن افتخار کنید!

چه کسی بیشترین توانایی و پتانسیل را دارد؟
زمانی که یک عکس را ثبت میکنم یه این فکر میکنم که چه کسی یا چه چیزی بیشترین پتانسیل را دارد که داستان واقعی پشت عکس مرا توصیف کند. من به کودکان، افراد مسن، حیوانات، رویدادهای عجیب و رنگ ها نگاه میکنم. اینها موضوعاتی هستند که پتانسیل این کار را دارند.
در عکاسی خیابانی مطمئن شوید سوژهای که انتخاب میکنید قانع کننده است و ویژگیهای منحصر به فردی دارد. اول باید از خودتان بپرسید که چه داستانی را میخواهید با عکسان تعریف کنید و چه کسی بهترین انتخاب برای انجام این کار است. زمانی که عکس شما راوی یک داستان عالی باشد و سوژه هم به درستی ترکیببندی شود از نتیجه خود شگفت زده خواهید شد.
ترکیببندی را درست کنید
وقتی تصمیم به گرفتن یک عکس دارید اول از همه صحبت از ترکیببندی، خطوط هدایتگر، مثلث، الگو، و قانون یک سوم به میان میآید. در اینجا به طور مختصر هر کدام را توضیح خواهم داد.
خطوط هدایتگر: اینها خطوطی هستند که توجه بیننده را به قسمتهای مشخصی از عکس جلب میکنند. در عکاسی خیابانی باید قبل از اینکه سوژه خود را آنالیز و ترکیببندی کنید به دنبال خطوط هدایتگر در پس زمینه یا پیش زمینه باشید.

مثلث: منظور من مثلث به معنای واقعی کلمه نیست. ترکیببندی به شیوهی مثلث اصولا راهی برای گروه بندی و قرار دادن سه نقطه از یک سوژه در عکس شماست. این شیوه از ترکیببندی تنها راهی برای بیان بهتر احساسات نهفته در عکس است.
الگوها: شما میتوانید الگوها را در هر جایی پیدا کنید. آنها به شما کمک خواهند کرد تا توجه روی قسمتی از عکس به طور ویژه بیشتر باشد. سعی کنید به دنبال رنگها، شکلها، خطوط و طرحهای مختلف بگردید و از زوایای مختلف عکاسی کنید تا بهترین نتیجه را بدست آورید.
قانون یک سوم: برای تقسیم صحنه در یک عکس قوانینی وجود دارد که یکی از آنها و شاید مهمترینشان قانون یک سوم باشد. در مورد تمام اجزای تصویر ابتدا سعی کنید به صورت ذهنی آنها را ترکیب بندی کنید و در جای فرضی قرار دهید و سپس عکس را ثبت کنید تا به این شکل تصویر شما جذابتر و متعادلتر شود.
.

از نزدیک شدن نترسید
نزدیک شدن و ثبت جزئیات بهترین راه برای برقراری ارتباط بهتر با سوژه است. همچنین نزدیک شدن به سوژه به شما این امکان را میدهد که هر جزئیاتی مثل الگوها، رنگها و منحنیهای مختلف را ثبت کنید. با نزدیک شدن به سوژه زیباییهای بیشتری از موضوعات روزمره مانند گلها و نقاشیها و ساختارهای مختلف ثبت کنید.
همچنین نزدیک شدن در عکاسی خیابانی و ژانر پرتره احساس صمیمیت بیشری میدهد. بنابراین از حرکت به سمت سوژه و نزدیک شدن به آن نترسید.

بهترین راه تنظیم دوربین برای مبتدیان
تنظیمات بسیار زیادی در دوربین عکاسی وجود دارد که احتمالا از آنها خبر ندارید. این تنظیمات برای عکاسان حرفهای بسیار مهم است زیرا میخواهند بهترین شات ها را داشته باشند و هیچ اشکالی در عکس هایشان وجود نداشته باشد. در اینجا به طور مختصر به بررسی بعضی از این تنظیمات میپردازم.
فوکوس خودکار یا دستی: وقتی حالت فوکوس خودکار را انتخاب میکنید دوربین به کمک الگوریتمهای مختلف روی سوژه همواره فوکوس میکند تا آن را شارپ نگه دارد. این کار تا زمانی که دکمه شاتر را فشار دهید ادامه خواهد داشت. اما اگر ازحالت فوکوس دستی استفاده کنید با چرخاندن حلقه فوکوس روی لنزتان میتوانید روی قسمتی از سوژه که میخواهید تمرکز کنید. اگر به صورت مبتدی به عکاسی خیابانی میپرداختید احتمالا تا الآن تنها از فوکوس خودکار استفاده میکردید اما توجه داشته باشید که استفاده از فوکوس دستی کنترل بیشتری را به شما خواهد داد.

مد اولیت سرعت شاتر: این یک مد عالی برای زمانیست که از سوژههای متحرک به عکاسی میپردازید. این حالت در دوربینها به نام TV یا S روی چرخ مدها وجود دارد. با استفاده از آن میتوانید بسته به نوع سوژه سرعت شاتر را کم یا زیاد کنید. برای مثال هنگام عکاسی از آب جاری سرعت شاتر زیاد آب را ساکن و سرعت شاتر پایین آب را به صورت متحرک و محو نشان خواهد داد.
مد اولویت دیافراگم: این حالت به شکل A یا AV روی چرخ مد های شما وجود دارد. با استفاده از این حالت میتوانید میزان نور ورودی از طریق دریچه دیافراگم را تنظیم کنید. این مد هنگامی استفاده میشود که شما از سوژه های مختلف عکاسی کرده و میخواهید عمق میدان را دستکاری کنید. برای مثال هنگام ثبت یک عکس پرتره هرچه عدد دیافراگم کمتر باشد، عمق میدان بیشتر شده و عکس جذاب تر خواهد شد، مثلا دیافراگم f/1.2 یا f/1.6. اما هنگام عکاسی از مناظر باید از عدد بزرگتری برای دیافراگم استفاده کنید، برای مثال f/10 یا f/11.
ایزو: هر چه عدد ایزو بیشتر باشد نور بیشتری در عکس ثبت خواهد شد و تصاویر روشنتر خواهند بود. اما بالا بردن عدد ایزو میتواند نویز را به عکس شما اضافه کند. به همین دلیل بهتر است مبتدیان ایزو را روی حالت خودکار بگذارند تا بهترین نتیجه را بگیرند.

نتیجه گیری
به یاد داشته باشید که عکاسی خیابانی باید سرگرم کننده و جذاب باشد تا از آن لذت ببرید. امیدوارم نکاتی که بیان کردم به شما کمک کند تا عکس های بهتری بگیرید. اما در نهایت مهمترین چیز این است که از کاری که انجام میدهید لذت ببرید. چه این کار عکاسی خیابانی باشد چه هر ژانر دیگری از عکاسی. به این ترتیب شما بهترین نتیجه را خواهید گرفت و همواره از آن لذت خواهید برد.
با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید
مقاله 5 نکته برای عکاسی خیابانی بهتر برای شما مفید بود؟
اگر در زمینه عکاسی فعالیت میکنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید
⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️