راهنمای انتخاب دوربین (بخش سوم): مشکلات اندازه سنسور
راهنمای خرید
در این سری مقالات راهنمای انتخاب دوربین مسائلی را به شما خواهیم گفت تا به مواردی از درون دوربین پی ببرید که قبلا به آنها توجه نداشتید. در بخش سوم به توضیح مشکلاتی در مورد سایز سنسورها و تاثیر آنها در کیفیت نهایی عکس خواهیم پرداخت. برای مطالعه بخش اول مقاله راهنمای انتخاب دوربین ، اینجا و برای مطالعه بخش دوم اینجا را کلیک کنید.
ما قبلا در مورد نقش اندازهی پیکسلها و مزایای یک سنسور بزرگتر و تاثیر آنها روی کیفیت عکس صحبت کردهایم. اما قبل از عجله کردن برای خرید دوربینی با بزرگترین سنسور ، باید در نظر داشته باشید که بزرگترین سنسور همیشه مزیت به شمار نیامده و موارد دیگری نیز وجود دارد.
پس با ما در ادامه مقاله ” راهنمای انتخاب دوربین (بخش سوم): مشکلات اندازه سنسور “ همراه باشید تا به بررسی مواردی در مورد سنسورهای دوربینها بپردازیم …
نکات کلیدی:
- برای همان میدان دید ، با یک فرمت بزرگتر سنسور ، عمق میدان کمتری را در یک عدد F یا دیافراگم مخصوص خواهد داشت.
- عمق میدان کم میتواند یک مورد خلاقانه باشد ، میتوانید با آن عکسهای پرتره بی نظیری ثبت کنید ، اما شاید گاهی اوقات به یک عمق میدان زیاد نیاز داشته باشید.
- شما میتوانید از یک دوربین با سنسور بزرگ استفاده کرده تا به عمق میدان کمتری دسترسی داشته باشید ، اما کیفیت تصویر در این حالت دستخوش تغییراتی خواهد شد.
- تمام فرمتهای سنسورها ساختی یکسان داشته و معیار و بالانس صحیحی برای مقایسه آنها وجود ندارد.
عمق میدان
همانطور که قبلا مشاهده کردیم ، اگر شما بتوانید به تنظیمات نوردهی مشابه دست یابید ، یک سنسور بزرگتر شانس جذب نور بیشتر و در نتیجه کیفیت تصویر بهتر را خواهد داشت. اما دستیابی به همان مقدار نوردهی معمولا نیازمند استفاده از همان عدد f یا دیافراگم است.
با همان عدد f ، سنسورهایی با فرمت بزرگتر نیز عمق میدان کمتری خواهند داشت که گاهی اوقات مطلوب خواهد بود ، اما نه همیشه. بسته به سلیقه شما و سبک یا ژانر عکاسی مد نظرتان ، عمق میدان کم ( و نور اضافی که معمولا با آن همراه میشود ) میتواند یک ابزار خلاقانه و با ارزش باشد. اما این فقط در بعضی مواقع به شما در ثبت عکسهای بهتر کمک خواهد کرد ، نه همیشه. چرا که گاهی اوقات به عمق میدان زیاد نیاز خواهید داشت.
با ما در ادامه مقاله راهنمای انتخاب دوربین همراه باشید …

در شرایطی که شما به عمق میدان بیشتری نیاز دارید ، میتوانید از یک لنز در یک دوربین با سایز سنسور بزرگ استفاده کنید ، اما انجام این کار مقدار نور جذب شده در دوربین شما را کاهش خواهد داد. حالا در اینجا میتوانید مزیتهای یک دوربین با سنسور کوچکتر را در مقایسه با دوربینی با سنسور بزرگتر ببینید ( البته هنوز مسئلهی وزن و هزینهی بیشتر در دوربینهایی با سنسور بزرگتر وجود دارد ) .
بزرگتر معمولا بهتر است، اما چقدر بهتر است؟
همچنین ، نمونههای ثبت شده در نور نسبتا کم ، برای مقایسه مورد استفاده قرار گرفتند. در روز روشن ، کیفیت تصویر بسیاری از سیستمها به راحتی از خوب فراتر میرود ؛ حتی گوشیهای هوشمند نیز با وجود سنسورهای بسیار کوچک عکسهای خوبی را در نور کامل روز ثبت میکنند. همچنین زمانی که به اندازه کافی نور خوب به دست آوردید ، بهبود بیشتری در عکس رخ داده و حتی عکسهایی که با سنسورهای خیلی متفاوت گرفته شدهاند هم قابل تشخیص نیستند. بنابراین ، در حالی که یک سنسور بزرگتر پتانسیل دریافت نور بیشتری را خواهد داشت و عکسهایی با نور طبیعی بیشتری ثبت میکند ، اما این تفاوت همیشه مزیت بصری قابل توجهی را ارائه نخواهد کرد.

در ساده ترین شرایط ، همه سیستم ها شامل اختلاف بین اندازه ، قیمت و کیفیت تصویر میشوند. اما چالش اصلی این است که اهمیت این موازنه را درک کرده و موردی را که برای شما مناسبتر بوده و به ژانر عکاسی مورد علاقه شما نزدیکتر است و بیشتر کمک میکند را انتخاب کنید.
امیدوارم از مجموعه مقالات راهنمای انتخاب دوربین استفاده کافی را برده باشید. پیشنهادهای خود را به ما اعلام کرده تا در مجموعههای بعدی آن ها را اصلاح کنیم.