مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

تفاوت نورپردازی ثابت و فلاش چیست؟

آموزش عکاسی
  • سبا گیلکی
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • 0
  • 663
13 دقیقه
نورپردازی

نورپردازیگرفتن یک عکس به معنی ثبت نور است. گاهی اوقات باید یک منبع نور ثانویه را به تصاویر خود اضافه کنید. بنابراین، اگر نورها انواع مختلفی داشته باشند و شما آشنایی کامل نداشته باشید، این کار می‌تواند سخت باشد. در ادامه قصد داریم نحوه نوردهی فلاش و نور ثابت و همین‌طور تفاوت‌ها و معایب و مزیت‌های آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید تا به دنیای حرفه‌‌ای نورپردازی وارد شوید.

انواع نورپردازی در عکاسی

خب همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم و در ادامه مفصل‌تر به آن خواهیم پرداخت به طور کلی نورپردازی به دو حالت انجام می‌شود. اول از نورپردازی ثابت شروع می‌کنیم.

نورپردازی ثابت

نورپردازی

نورپردازینورهای ثابت معمولاً دارای تنظیماتی مانند تغییر شدت نور و کلوین هستند که می‌تواند دست عکاس را برای نورپردازی سلیقه‌ای باز بگذارند. همینطور می‌توانند از طریق برق مستقیم و یا باتری انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند. نورپردازی ثابت یا همان Continuous ligh در این حالت نورپردازی در تمام مدت گرفتن عکس فلاش و یا نور طبیعی محیط روشن است. هنگامی‌ که بیرون هستید، این نور می‌تواند نور طبیعی باشد، ولی هنگامی‌ که در فضای داخل هستید می‌تواند نور پنجره هم باشد و یا می‌تواند نور مصنوعی مثل یک چراغ مطالعه یا حتی نورپردازی عکاسی حرفه‌ای مانند فلاش استودیویی باشد. از نور خورشید تا یک شمع، تا زمانیکه ثابت باشد، نور ثابت یا پیوسته است.

مزایای نورپردازی ثابت

عکاسان می‌توانند نتیجه نورپردازی خودشان را به‌ شکل زنده مشاهده کنند، این امر مخصوصاً برای عکاسان مبتدی بسیار کاربردی است. به این دلیل که نورپردازی با نور ثابت دقیقاً همان چیزی است که می‌بینید و نیاز به تنظیم کردن فلاش و تریگر و سرعت سینک و غیره ندارد و به‌ آسانی می‌توانید با رفلکتور‌ که یکی از ساده‌ترین و ارزان‌ترین تجهیزات سازنده نور هستند، انعکاس نور و نحوه بازتاب آن بر روی سایه‌ها را کنترل کنید.

شما می‌توانید دقیقاً همان چیزی که عکاسی می‌کنید را هم فیلمبرداری کنید. فقط باید نور ثابت مورد استفاده‌تان از نوع بدون پرش (Flicker Free) باشد تا دقیقاً کادر و صحنه عکاسی‌ خود را به‌ شکل فیلم هم ضبط کنید. نور ثابت برای یک عکاس، یعنی ورود به دنیای لذت‌بخش فیلمبرداری. شاید به همین دلیل این روزها ساخت کلیپ‌های تبلیغاتی نسبت به مدل‌های عکاسی، جذاب‌تر و پرطرفدار شده است.

معایب نورپردازی ثابت

نورپردازییکی مهم‌ترین ایراد نور‌های ثابت در مقابل فلاش‌ها، نور کم‌قدرت‌تر آن‌ها در مقایسه با نور‌های استودیویی است. در نور کمتر باید از دیافراگم‌های بسته‌تر و سرعت‌های پایین‌تر شاتر استفاده شود. زمانی که از سوژه‌های ساکن عکاسی می‌کنید این موضوع چندان مشکلی به‌وجود نمی‌آورد.

برای مثال عکاسی پرتره یا مدلینگ، آن دسته کارهایی است که با نور ثابت نتیجه بسیار بهتری دارد، زیرا نیاز به دیافراگم بسیار باز دارد و همچنین امکان کنترل حرکت سوژه، سرعت شاتر خیلی زیاد هم نیاز ندارد. اما در رابطه با سوژه‌های متحرک، مثل عکاسی ورزشی چندان کارآمد نیست. نور‌های ثابت سایه‌های شدیدی روی سوژه ایجاد می‌کنند که در فیلمبرداری بسیار قابل تشخیص است. هیچ فیلمبرداری پذیرای این مسئله نیست که با عکاسی که نور ثابت دارد به‌صورت همزمان کار کند. به همین دلیل هنوز هم برخی از کاربران ترجیح می‌دهند از نور‌های فلاش استفاده کنند.

راهنمای خرید فلاش استودیویی

در چه مواقعی از نورپردازی ثابت استفاده کنم؟

نورپردازیدر گذشته این دسته از نورها در بحث عکاسی اهمیت چندانی نداشتند؛ اما امروزه این نورها در مواقعی می‌توانند بهترین گزینه برای عکاسی باشند. برای مثال اگر شما به دنبال ژانر عکاسی خیابانی باشید ممکن است در جایی عکاسی کنید که اجازه استفاده از فلاش را نداشته باشید. نورهای ثابت به‌ خصوص رینگ لایت‌ها می‌توانند گزینه‌ بسیار مناسبی برای عکاسی مخصوصاً برای عکاسان تازه کار باشند.

با استفاده از نورهای ثابت، می‌توانید شرایط روشنایی را بلافاصله ببینید، که کمک می‌کند بهترین شرایط روشنایی و دستیابی به اهداف زیبایی شناسی خود را بدانید. نورهای ثابت معمولاً جریان یکنواختی از نور را بر روی سوژه شما پخش می‌کنند، و به شما اجازه می‌دهند تا یک بار آنها را تنظیم کنید.

در هنگام انتخاب نورهای ثابت برای کار، بهتر است که قوی‌ترین نور موجود را برای کار انتخاب کنید. نورهای ثابت به شما اجازه می‌دهند دمای رنگ را به دلخواه خود تغییر دهید. حالا اگر به دنبال یک نور ثابت حرفه‌ای و باکیفیت هستید، سری به دسته خرید و قیمت نور ثابت بزنید. در این صفحه انواع نور ثابت با قیمت‌های متفاوت را خواهید دید و با خیال راحت می‌توانید به بررسی بپردازید.

نورپردازی با فلاش

نورپردازی

نورپردازینور فلاش هنگامی که پرتاب می‌شود فقط یک لحظه سریع در دسترس است. این نور می‌تواند از یک استروب حرفه‌ای، فلاش دوربین، یا فلاش متصل به دوربین شما هم باشد. نور‌های فلاش گزینه مقابل نور‌های ثابت هستند. اما در این منابع نوری هم یک نور ثابت به نام نور مدلینگ وجود دارد که از آن برای تشخیص جهت نور و سایه‌ها استفاده می‌شود، ولی این نور بسیار ضعیف‌تر از آن است که بتوان از آن به‌ عنوان یک نور ثابت کاربری استفاده کرد.

فلاش، نوری است که فقط در کسری از ثانیه تابیده می‌شود، و فرقی نمی‌کند که شاتر شما چه مدت زمان باز باشد. دقیقاً مانند زمانی‌ که با نور ثابت عکس می‌گیرید. می‌توانید سرعت شاتر را هر چه‌ قدر می‌خواهید آهسته یا هر چه‌ قدر که محدوده همگام‌سازی (Sync speed) به شما اجازه می‌دهد سریع تنظیم کنید. نوردهی با فلاش باید از دیافراگم تنظیم شود.

قدرت نورپردازی با فلاش

نورپردازیفلاش‌ها می‌توانند قدرت بسیار زیادی را جمع کرده و در زمان بسیار کوتاهی رها کنند. آزاد کردن مقدار زیادی انرژی به‌طور آنی برای منبع نور، بسیار آسان‌تر است.

خروجی نور فلاش‌ها به دلیل بهینه نبودن قطعات نوری و الکترونیکی نزدیک به ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ لومن است؛ اما هنوز همه‌ این نور در اندک زمانی به سوژه برخورد می‌کند، روشنی زیادی ایجاد می‌کند. سایه‌های به‌وجود آمده توسط نور خورشید را جبران کنید، یا کل یک اتاق را روشن کنید. این زمان کوتاه نوردهی برای ثبت یک تصویر کافی است.

اگر برای کارهای بزرگ مقدار زیادی نور احتیاج دارید، یا اینکه می‌خواهید نور خورشید را جبران کنید، مناسب‌ترین انتخاب، فلاش‌ها هستند.

نورهای فلاش یا همان فلاش‌های استودیویی تنوع بالایی دارند و برندهای مطرح دنیا دائماً در حال تولید بهترین‌ها هستند. برای آشنایی و خرید این نورهای حرفه‌ای به دسته فلاش استودیویی در سایت فروشگاه دیدنگار بروید و با زیر و بم امکانات و کارایی این فلاش‌ها آشنا شوید. راستی فراموش نکنید اگر قصد خرید فلاش رودوربینی دارید، حتماً از هماهنگی و سینک شدن آن با دوربینتان اطمینان حاصل کنید. مشاوران ما در هر زمان آمائه راهنمایی شما هستند.

مقایسه اسپیدلایت با فلاش استودیویی

تفاوت نورپردازی فلاش با نور ثابت

نورپردازینور فلاش از قدرت بسیار زیادی برخوردار است. با یک نور استودیویی (فلاش) می‌توانید شدت نور بسیار زیادی را تجربه کرد. در صورتی که بخواهید همان مقدار نور را با یک نور ثابت ایجاد کنید، به یک منبع نور بسیار قدرتمند احتیاج دارید. تحمل این نور به صورت ثابت از توان اکثر سوژه‌های انسانی خارج است و بسیار بعید است بتوانند در مقابل آن، چشم خود را باز نگه دارند. همچنین اگر بخواهید از آن‌ها در فضای خارجی استفاده کنید، به‌ آسانی می‌توانید حتی در زیر نور خورشید هم از دیافراگم‌های بسته استفاده کنید و عمق میدان تصویر را بیشتر کنید. این نور‌ها امکان نورپردازی در مناظر را به شما می‌دهند تا نه تنها سوژه، بلکه منظره را هم در تصاویر خود ثبت کنید.

عکاسی صنعتی و تبلیغاتی مثل عکاسی از انعکاس نور در شیشه خرد شده یا پاشش آب به اطراف، با نور‌های فلاش امکان‌پذیر است. زیرا می‌توانید از سرعت‌های خیلی بالا مانند ۱/۱۰۰۰ یا ۱/۲۰۰۰ ثانیه استفاده کنید که در مقایسه با نور‌های ثابت، به نور‌های بسیار ارزان‌تری نیاز خواهید داشت.

تقریباً تمام ابزار‌های تشکیل‌دهنده نورپردازی برای نور‌های فلاش ساخته می‌شوند. زیرا آنقدر منبع نوری قدرتمندی دارند که استفاده از سافت‌باکس‌ها، چتر‌ها، حباب‌ها و … که اندکی موجب کاهش شدت نور می‌شود، روی این حجم نور تأثیر زیادی ندارد. اما همین ابزار‌ها می‌توانند نور ثابت را به نصف کاهش دهند و تأثیر آن‌ها را خیلی کمتر می‌کنند.

تفاوت شدت نور ثابت با فلاش را نمی‌توان به‌ طور دقیق توضیح داد. زیرا باید فاکتورهای قابل مقایسه را انتخاب کرد. ولی برای مثال، برای دو مدل معمول نور ثابت و فلاش استودیویی Godox این تفاوت حدوداً بین ۷ تا ۹ استاپ نور است. یعنی جایی که می‌توانید هنگام استفاده از نور استودیویی از دیافراگم ۱۶ استفاده کنید، برای عکاسی با نور ثابت باید به دیافراگم ۲.۸ بروید و همچنین سرعت شاتر را هم چند استاپ کند‌تر کنید.

بنابراین در سرعت ۱/۲۵۰ ثانیه که حدوداً یک سرعت عادی در عکاسی با فلاش است، تفاوت شدت نور بین یک نور استودیویی ۸۰۰ ژول با یک نور ثابت ۱۲۰۰۰ لومن، حدود ۵۱۲ برابر است. به همین اندازه یک فلاش ۱۶۰۰ ژول، حدود ۱۰۲۴ برابر نور بیشتر تولید می‌کند. این قدرت شدید برای داخل استودیو آنچنان کاربرد ندارد، ولی زمانیکه می‌خواهید از این نور‌ها همراه با نور خورشید و در فضای باز استفاده کنید، بسیار اهمیت پیدا می‌کنند.

آیا ترکیب نور فلاش با نور ثابت شدنی‌ است؟

نورپردازیاستفاده همزمان نور ثابت و نور فلاش به عنوان نور اصلی با چالش‌های بسیاری همراه است. در صورتیکه بتوانید نور ثابت را به عنوان نور پایدار جانبی یا نور پس‌زمینه استفاده کنید و برای نور اصلی از نور فلاش استفاده کنید، نتیجه‌ای فوق‌العاده و طبیعی ایجاد خواهد کرد. ترکیب نور فلاش با نور ثابت هم در زمان عکاسی پرتره و مدلینگ و هم عکاسی صنعتی و تبلیغاتی بسیار تأثیرگذار است. همچنین در بسیاری از موارد امکان تغییر رنگ و کلوین نور‌های ثابت را هم دارید و می‌توانید جلوه‌های نوری جذابی را در پس زمینه یا کناره‌های سوژه ثبت کنید.

حالا که متوجه شدید همنشینی نورپردازی هر دو این منابع نوری، تصاویر دلپذیری ایجاد می‌کند، برای تهیه هر دو وسوسه شده باشید. در نظر داشته باشید که هدف و بودجه شما تعیین کننده محصولی است که انتخاب می‌کنید. بنابراین اگر در خرید مردد هستید. ابتدا به حوزه فعالیت خود توجه کنید و بعد خرید کنید.

بالاخره کدام نور را بخرم؟

نورپردازیهمانطور که در مطالب بالا ذکر شد نورهای ثابت نسبت به فلاش‌ها نور کمتری ایجاد می‌کنند. بنابراین برخی از کاربران هنوز ترجیح می‌دهند از فلاش استفاده کنند. با این حال تفاوت قیمت در هر دو گروه، کمی با هم متفاوت است. در هر دو گروه این نور‌ها، محصولات گوناگونی از قیمت‌های پایین تا بسیار گران‌قیمت در بازار وجود دارد. در نور‌های فلاش، تفاوت قیمت به امکانات و تکنولوژی‌های موجود در فلاش بستگی دارد. اما در نور‌های ثابت، تعداد LEDها و شدت نور‌ است که تعیین کننده اصلی قیمت محصول است.

داشتن مجموعه‌ای از این نورها برای تطبیق‌پذیری بیشتر در تنظیم روشنایی و خلق افکت‌های مختلف در عکاسی به شما کمک خواهد کرد. نظر شما چیست؟ شما چه تجربه‌ای در زمینه نورپردازی دارید؟ امیدواریم این مطالب راهنمایی مناسب برای شما در انتخاب نور مورد نیازتان باشد. اگر این مقاله برای شما کارساز بود، پیشنهاد می‌کنیم آن را برای دوستانتان هم بفرستید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

تکنیک‌های نورپردازی ویدیویی
سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بک دراپ چیست
بک دراپ چیست: هر صحنه‌ای را به یک قاب هنری تبدیل کنید!
  • 0
  • 414
مشاهده
نقد و بررسی دوربین کانن R6 و نمای روبرو
نقد و بررسی دوربین کانن R6: برای دیدن جهان به شکلی متفاوت!
  • 0
  • 444
مشاهده
مقایسه دوربین کانن R10 و 90D ،نسل جدید در برابر امتحان‌شده‌ها!
  • 0
  • 373
مشاهده
مقایسه دوربین کانن R5 با R5c
مقایسه دوربین کانن R5c با R5، انتخاب بی نقص ترین عملکرد
  • 0
  • 370
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای