ایجاد افکت ستاره در عکاسی پرتره
تکنیک ها
مقدمه : در دوازدهمین مقاله از پرونده کارگاه آموزش نورپردازی دیوید تجادا ( David Tejada ) این بار به سراغ پشتصحنهی یکی دیگر از عکسهای این پرونده رفتهایم. در این آموزش کوتاه دیوید تجادا به ما در رابطه با ایجاد افکت ستاره در عکاسی پرتره ، نکات و ترفندهایی کاربردی و تجربی ارائه میدهد.
در هر کدام از عکسهای این پرونده، دیوید تجادا ما را با یک افکت کاربردی و محبوب در عکاسی پرتره آشنا میکند. در پشتصحنهی عکسهای پرترهی فوقالعادهی او، شما بهطرز شگفتانگیزی با سادگی تکنیکها و درک فوقالعادهی او از نور آشنا میشوید. شاید حضور در کارگاه نورپردازی دیوید تجادا برای ما امکان پذیر نباشد؛ اما در مجلهی دیدنگار تلاش داشتهایم تا با پوشش دقیق این پرونده و پشتصحنهی پرترههای جذاب آن، در یک سری آموزش کوتاه و کاربردی، تا حدامکان این تجربهی موثر را به شما انتقال دهیم. جهت مشاهدهی تمامی آموزشها و پشتصحنهی 12 عکس این پرونده میتوانید مقالهی زیر را مطالعه کنید.
![]()
|
انواع روشهای ایجاد افکت ستاره در عکاسی پرتره
ایجاد افکت ستاره در انواع سبکهای عکاسی کاربردی است؛ اما بیشترین محبوبیت و استفاده از آن در عکاسی پرتره است. با کمک ترفندها و ابزارهای فتوشاپ، البته میتوان بر روی هر بک گراندی افکت ستاره ای ایجاد کرد. افکت ایجاد شده وابسته به مهارت شما میتواند ناشیانه و غیرطبیعی و یا تا حد زیادی واقعی و حرفهای طراحی گردد؛ اما در این بین همانطور که هر عکاس حرفهای میداند، هیچ ویرایش و تصویری سازیای نمیتواند جایگزین یک نورپردازی واقعی و حرفهای باشد.
با یک نگاه ساده به تصویر انتخاب شده برای این مقاله، میتوان به فضای فوقالعادهی ایجاد شده در این عکس پی برد. تمامی افکت ستاره در عکاسی پرتره این پرونده بهصورت کاملا طبیعی و بهوسیلهی 4 فلاش اسپید لایت ، ایجاد شده که در بخش بعدی این مقاله به صورت کامل به چیدمان آنها خواهیم پرداخت.

دیوید تجادا یک توصیهی بسیار مهم برای عکاسان مبتدی و نیمهحرفهای در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی نیز دارد.
او میگوید : « همچون وضعیت لوکیشن این عکس، در بسیاری از شرکتهای طرف قرارداد شما هم قطعا لوکیشنی فوقالعاده و زیبا وجود نخواهد داشت. در نتیجه هنر عکاسی و تبحر شما در چیدمان نورپردازی است که میتواند همچون ایجاد افکت ستاره در عکاسی پرتره این پرونده، به شما عکسی قابل قبول و مخاطب پسند عرضه کند. »

در ثبت این پرتره از کدام تجهیزات نورپردازی و چگونه استفاده شده است؟
عکس پرترهی این مقاله ( اولین عکس مقاله ) با دوربین، تجهیزات و تنظیمات زیر به ثبت رسیده است :
- دوربین D4S
- لنز نیکون Nikkor AF-S 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
- تنظیمات : 1/250 ثانیه – f/11 – ایزوی 100 – نورسنجی دستی
همانطور که گفتیم، در این بخش از لوکیشن کارگاه آموزش نورپردازی نیکون، تقریبا هیچ جلوهی بصری یا چیدمان جذابی وجود نداشت. ضمنا دیوید در ثبت این پرتره تلاش داشت تا به شاگردانش بیاموزد که چگونه میتوان از ” هیچ ” یک بک گراند فوقالعاده ایجاد کرد و این بک گراند میتواند دارای یک افکت ستاره در شب باشد. چیزی که تنها و تنها با کمک آگاهی او به کارکرد اسپید لایتهای نیکون بهدست آمده است. علاوه بر بررسی کارگاه آموزش نورپردازی دیوید تجادا، ما در یک مقالهی مجزا، به معرفی کارکردهای اسپید لایتهای نیکون پرداختهایم. این مقاله هم که توسط دیوید تجادا تهیه شده است، به بررسی 7 عکس او و نحوهی استفاده از اسپید لایت در آنها اختصاص دارد. مطالعهی این مقاله هم میتواند برای علاقهمندان به عکاسی و نورپردازی بسیار کاربردی و جذاب باشد.
![]()
|
با پای گذاشتن به دنیای حرفهای عکاسی و با شروع درآمدزایی از این توانایی و تبحر، شما میبایست بتوانید از حداقل امکانات، تجهیزات و لوکیشن مشتریانتان ( دفتر کار، کارخانه و … ) بهترین نتایج و خروجی را داشته باشید. علت استخدام شما به عنوان یک عکاس، تبحرتان در خلق زیبایی از فضاها و محصولاتی است که شاید حقیقتا زیبا و جذاب نباشند.
یک نکتهی بسیار مهم در این بین که دیوید توجه بسیاری به آن دارد، انتخاب زاویهی صحیح و هوشمندانهی دوربین است. در ایجاد این افکت ستاره در عکاسی پرتره ، او با استفاده از تضاد بین سطوح در یک راهروی کوچک و انتخاب هوشمندانهی زاویهی عکاسی توانست فضای فوقالعادهی یک آسمان با افکت ستاره ایجاد کند.

در ثبت این عکس دیوید از 5 اسپید لایت نیکون SB-900 استفاده کرده است. اولین اسپید لایت در یک سافت باکس کوچک و در فاصلهی نزدیکی از سوژه قرار گرفته است. موقعیت دقیق محل قرارگیری سافت باکس در سمت راست و ساعت 11 سوژه است.

کارگاه جامع عکاسی پرتره
هر آنچه باید در رابطه با عکاسی پرتره بصورت حرفه بیاموزید را در این کارگاه فرا خواهید گرفت. برای اولین بار در ایران شما با حضور در یک کارگاه جامع، 24 سبک از عکاسی پرتره را آموزش خواهید دید. این کارگاه در آتلیه مجهز دیدنگار و با حضور اساتید مجرب برگزار خواهد شد.
4 اسپید لایت دیگر بر روی پایههای نور قرار گرفتهاند و با چیدمان ناهمگون، مسئول ایجاد یک افکت ستاره جذاب و حقیقی هستند. تنظیمات دوربین دیوید تجادا در ترکیب با این نورپردازی توانسته است فضایی بسیار طبیعی و در عین حال مدرن و متفاوت ایجاد کند. او استاپ f/11 را به این علت انتخاب کرده است تا بتواند شبیهسازی کاملی از یک آسمان شب داشته باشد. ضمنا نزدیک بودن منبع نور اصلی به صورت سوژه، در خلق این افکت بیتاثیر نبوده است. نکتهی کلیدی این عکس، رعایت زاویهی عکاسی و همچنین اف استاپ انتخابی توسط عکاس است.
او میگوید هر لوکیشن برای عکاس چالشی دارد که او برای رسیدن به یک پرترهی خارقالعاده، چارهای جز حل آن ندارد.
