مجله دیدنگار
موضوعات ترند:

لنز تیلت شیفت چیست؟ همه چیز درباره Tilt-Shift

راهنمای خرید
  • سبا گیلکی
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • 1
  • 791
13 دقیقه
تیلت شیفت

لنزها همیشه آن چیزی را که با چشمان خود می‌بینید، ثبت نمی‌کنند. با توجه به اینکه لنز چه ساختاری داشته باشد، ممکن است تصویر شما هم تغییرات محسوسی داشته باشد. لنز تیلت شیفت هم یکی از همین لنزهاست که امکان کنترل پرسپکتیو را به عکاس می‌دهد.

تیلت شیفتاز آنجایی‌ که این لنزها با ساختار خاصی طراحی می‌شوند، امکان خم شدن و چرخیدن دارند. به همین دلیل می‌توانید پرسپکتیو سوژه مورد نظر یا صحنه را کنترل کنید. این موضوع باعث شده که لنز Tilt-Shift یکی از محبوب‌ترین‌ها در میان عکاسان معماری باشد. اما استفاده از این لنزها فقط به این سبک از عکاسی محدود‌‌ نمی‌شود.

در این بخش می‌خواهیم به دل جزئیات لنز تیلت شیفت برویم و با نحوه عملکرد آن آشنا شویم. همراه ما باشید تا ببینید از این لنز برای چه کارهایی می‌توانید استفاده کنید.

داستان تولد اولین لنز تیلت شیفت!

در گذشته‌های دور که خبری از دوربین‌های DSLR و SLR نبود، دوربین‌های لارج فرمت فانوسی بازار را به دست داشتند. این دوربین‌ها به گونه‌ای ساخته می‌شدند، که می‌توانستند به شکل آزادانه به تمام جهات بچرخند! بنابراین نیازی به تیلت شیفت‌های امروزی احساس‌‌ نمی‌شد.

تیلت شیفتاما زمانی که سروکله دوربین‌های DSLR و SLR جدید با سیستم 135 پیدا شد؛ دیگر این دوربین‌های قدیمی در بازار حرفی برای گفتن نداشتند. این جا بود که لنزهای تیلت شیفت برای ارائه همان کارایی قدیمی، متولد شدند. این لنزهای جدید پایبند به اثر شیمپ فلاک (Scheimpflug) هستند و اولین لنز Tilt-Shift را کمپانی نیکون به دنیا عرضه کرد.

در سال 1961 بود که اولین لنز تیلت شیفت دنیا با نام PC Nikkor 28mm f/4 به صنعت عکاسی معرفی شد، تا انقلابی در ثبت تصاویر با دوربین‌های جدید به وجود آورد. این لنز در دسته لنزهای واید قرار می‌گرفت و ساختار منحصربه‌فرد خود را داشت.

تیلت شیفتیک دهه بعد از ورود قدرتمند لنز تیلت شیفت نیکون، کانن هم به میدان بازی وارد شد. در سال 1973 این کمپانی یک لنز تیلت شیفت با فاصله کانونی 35 میلی‌متر و حداکثر دیافراگم f/2. 8 را به بازار عرضه کرد که در آن زمان 147هزار ین ژاپن قیمت داشت.

اما این لنزها چه چیزی داشتند که به وجود آنها در صنعت عکاسی نیاز بود؟! در ادامه متوجه می‌شویم!

لنزهای تیلت شیفت چه دردی را از عکاسان درمان می‌کنند؟!

مهم ترین تفاوت این لنزها با لنزهای دیگر امکان تغییر زاویه سنسور (صفحه حساس) در برابر صفحه لنز است. این کار به عکاس اجازه می‌دهد پرسپکتیو صحنه را اصلاح و کنترل کند. بیایید این موضوع را با مثال بررسی کنیم.

تیلت شیفتفرض کنید: در سبک عکاسی طبیعت مشغول به کار هستید، و می‌خواهید از یک سوژه نزدیک به دوربین خود عکسی بگیرید. مثلاً: گل‌های سرخ یا سنگ‌هایی با شکل‌های عجیب و غریب. اما‌‌ نمی‌خواهید پس زمینه سوژه بلور blur شود. در عوض دوست دارید کوه‌های دور دست هم با کیفیت و وضوح در پشت این سوژه دیده شوند. چه می‌توانید کنید؟! آیا امکان تغییر عمق تصویر را با لنزهای ساده دارید؟

یا اینکه به عکاسی معماری مشغول هستید، و از ساختمان‌های کوتاه و بلند عکس می‌گیرید. برای این کار از لنزهای واید استفاده می‌کنید؛ اما اعوجاج حاشیه تصویر شما را کلافه کرده‌ و‌‌ نمی‌خواهید خطوط ساختمان خمیده باشند. راهکاری دارید؟!

حتی عکاسان تبلیغاتی و صنعتی هم از این مشکلات دارند. فرض کنید می‌خواهید از یک جواهر عکاسی کنید، اما هرچه دیافراگم را بیشتر می‌بندید، باز هم تمام سوژه شما شارپ و واضح نیست و عمق میدان چیزی نیست که در نظر دارید. چه باید کنید؟!

تیلت شیفتراه‌حل تمام این مشکلات استفاده از لنزهای تیلت شیفت است. با تغییر زاویه سنسور نسبت به صفحه لنز می‌توانید پرسپکتیو را تغییر دهید. با این کار خطوط ساختمانی که می‌خواهید از آن عکس بگیرید با خطوط سنسور شما یکسان بوده و موازی دیده می‌شوند، نه خمیده!

برای اینکه درک عمیق‌تری از این لنزها داشته باشیم، بیایید نگاهی کوتاه به ساختار آنها بیندازیم.

تیلت شیفت

لنز Tilt-Shift چگونه ساخته می‌شود؟!

لنزهای تیلت شیفت به طور کلی در دسته لنزهای واید قرار می‌گیرند، که فاصله کانونی کوتاه‌تری دارند. زاویه دید در این لنزها بیشتر است و با چرخش به جهات مختلف می‌توانند، از همگرا شدن خطوط که در سایر لنزهای واید اتفاق می‌افتد، جلوگیری کنند.

تیلت شیفتاین لنزها از لنزهای معمولی متفاوت هستند و به طور کلی در دو نوع Shift و Tilt-Shift عرضه می‌شوند که حرکات مختلفی دارند. یکی از ویژگی‌های مشترک لنزهای تیلت شیفت این است که در آنها خبری از فوکوس اتوماتیک نیست. پس باید با صبر و حوصله بیشتری با این لنزها کار کنید تا فوکوس دستی تنظیم شود.

واژه Shift که از آن در نام این لنزها استفاده شده، به معنای حرکت در جهت افقی یا عمودی است. این لنزها با ساختار منحصربه‌فرد خود امکان حرکت افقی و عمودی را فراهم می‌کنند. میزان حرکت لنز هم روی بدنه آن مشخص شده است، که با واحد میلی‌متر نوشته می‌شود.

معمولاً لنزهای تیلت شیفت امکان جابجایی 10 میلی‌متری در دو محور افقی و عمودی را فراهم می‌کنند. البته در برخی از لنزها این مقدار به 15 میلی‌متر هم می‌رسد؛ یعنی در مجموع 30 میلی‌متر امکان جابجایی وجود دارد.

ویژگی مشترک لنزهای تیلت شیفت چیست؟!

اگر بخواهیم ویژگی‌هایی را به لنزهای تیلت شیفت اختصاص دهیم، 6 ویژگی مشترک در تمام آنها دیده می‌شود:

  • جلوه‌های مینیاتوری
  • بالا بردن عمق میدان
  • اصلاح خطوط همگرایی
  • ثبت تصاویر پانوراما
  • حرکت در محور افقی
  • ضد بازتابش

تیلت شیفتبرای شروع عکاسی با این لنز دوربین عکاسی باید صبر داشته باشید تا: ز غوره حلوا سازید! از آنجایی که این لنزها فوکوس اتوماتیک ندارند و ترکیب‌های مختلفی از حالت‌های Tilt، Shift و Rotate در آنها دیده می‌شود، یاد گرفتن عکاسی با آنها به زمان بیشتری نسبت به لنزهای دیگر نیاز دارد. برای عکاسی با این لنزها باید با دقت و حوصله کادر خود را پیدا کرده و فوکوس را تنظیم کنید؛ پس توقع عکس‌های فوری و فوق‌العاده نداشته باشید.

از طرف دیگر معمولاً برای ثبت تصاویر با این لنزها به سه پایه هم نیاز پیدا خواهید کرد، تا تنظیمات فوکوس و قاب خود را از دست ندهید. لنزهای تیلت شیفت فقط در زمان عکاسی طبیعت یا معماری همراه شما نیستد؛ با این لنزها حتی می‌توانید عکاسی پرتره انجام دهید. اما نکته مهم همان: یاد گرفتن عکاسی با لنز تیلت شیفت است.

ویژگی‌هایی مثل: بالاتر بردن عمق میدان در حالی که سوژه‌ها از پیش زمینه تا پس زمینه به شکل واضح و شارپ دیده می‌شود، می‌تواند تصاویر خارق‌العاده‌ای را با دوربین شما به ثبت برساند. گاهی عکاسان بعد از استفاده از این لنزهای عجیب، حتی دیگر تمایلی به استفاده از لنزهای معمولی ندارند!

با توجه به هدفی که لنزهای تیلت شیفت دنبال می‌کنند، یک سوال ممکن است ذهن شما را درگیر کند. آیا با توجه به پیشرفتی که در نرم افزارهای مختلف برای اصلاح پرسپکتیو وجود دارد، باز هم به لنزهای Tilt-Shift نیاز خواهیم داشت؟! پس بخوانید …

با وجود فتوشاپ باید با لنزهای Tilt-Shift خداحافظی کرد!؟

شاید در ظاهر تصور کنید که ثبت عکس از یک ساختمان و تنظیم پرسپکتیو آن با فتوشاپ زمان خیلی کمتری از شما می‌گیرد؛ پس چرا خود را به دردسر بیندازیم؟

تیلت شیفتاز نظر کوتاه بودن زمان حق با شماست؛ اما وقتی تصویر را با نرم افزارهای اصلاح‌کننده تغییر می‌دهید، بافت، وضوح و شارپ بودن آن هم از دست می‌رود. این اتفاق در اثر: فشرده شدن پیکسل‌ها و در فوکوس نبودن سوژه روی می‌دهد.

این در حالی است که با استفاده از لنز تیلت شیفت، می‌توانید فوکوس را تنظیم کرده و تمام بخش‌های تصویر را با نهایت کیفیت و شارپنس داشته باشید.

معرفی بهترین لنزهای تیلت شیفت برای عکاسی

لنزهای تیلت شیفت تنوع بسیاری دارند، که شما می‌توانید با توجه به هدف عکاسی خود، بهترین آنها را انتخاب کنید. این لنزها ممکن است از حالت: تیلت و شیفت پشتیبانی کنند یا حالت Rotate هم در آنها دیده شود.

حالت تیلت به معنای: چرخیدن برخی از المان‌ها حول یک محور فرضی برای اصلاح و یا افزایش عمق میدان است. با این چرخش، فوکوس خود را تنظیم می‌کنید. این چرخش معمولاً بر حسب درجه اندازه‌گیری می‌شود و می‌تواند بین 4 تا 20 درجه باشد.

تیلت شیفتحالت Rotate در تمام لنزهای تیلت شیفت وجود ندارد. این حالت یک حرکت اضافی است که باعث: چرخش لنز حول محور مرکزی دوربین می‌شود. این چرخش زاویه‌های خاص‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

تا اینجا با ساختار و عملکرد این لنزهای عجیب و غریب آشنا شدیم. در ادامه چند نمونه از بهترین لنزهای تیلت شیفت را معرفی می‌کنیم. آماده‌اید؟

دوربین مناسب عکاسی معماری

تیلت شیفت

لنز کانن Canon TS-E 17mm f/4L Tilt-Shift Lens

این لنز کانن را می‌توان یکی از لنزهای تیلت شیفت با کاربری خاص دانست. بیشتر افراد معمولاً لنز 24 میلی‌متری را ترجیح می‌دهند؛ اما اگر می‌خواهید از لنزهای تیلت شیفت برای عکاسی معماری استفاده کنید، بهتر است هر دو را در کیت عکاسی خود داشته باشید. قدر این لنز را زمانی خواهید فهمید، که بخواهید در محیط‌های کوچک، مثل کوچه پس کوچه‌های باریک عکاسی کنید! برای خرید این لنز کافی است به فروشگاه دیدنگار بروید و یک دل سیر این لنز را بررسی کنید.

لنز نیکون Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED Tilt-Shift

تیلت شیفتاین لنز نیکون بیشترین میزان زاویه دید و کمترین فاصله کانونی را در سری لنزهای Tilt-Shift نیکون دارد. عملکرد تیلت و شیفت در این لنز برخلاف بسیاری از نمونه‌ها، مستقل از یکدیگر دنبال می‌شود، که همین موضوع می‌تواند مزیتی برای عکاسی با این لنزها تلقی شود. ایجاد جلوه‌های مینیاتوری، حذف اعوجاج و ثبت تصاویر پانوراما فوق‌العاده، تخصص این لنز است! دیگر چه می‌خواهید؟ برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی و قابلیت‌های این لنز به صفحه اختصاصی آن بروید، و اگر سوالی داشتید از متخصصان فروش بپرسید.

لنز کانن Canon TS-E 90mm f/2.8L Macro Tilt-Shift

این لنز کنون می‌تواند یکی از همه‌کاره‌ترین لنزهایی باشد که تا به حال دیده‌اید! از این محصول می‌توانید به عنوان لنز تله فوتو، ماکرو و تیلت شیفت استفاده کنید و تصاویر هیجان‌انگیز به ثبت برسانید. دهانه نصب مناسب آن Canon EF بوده و در دسته لنزهای تک کانونی (پرایم) قرار می‌گیرد.

شما از لنزهای تیلت شیفت برای چه کاری استفاده می‌کنید؟!

در این بخش با انواع لنز Tilt-Shift آشنا شدیم و کاربرد آنها را فهمیدیم که امکان کنترل پرسپکتیو را به شما می‌دهند. البته عکاسی با این لنزهای وسوسه‌انگیز معمولاً چالش‌های بسیاری هم دارد. باید با تنظیم کردن چرخش‌ها آشنا شوید تا بتوانید عکس‌ها را آن طور که در ذهن دارید، به ثبت برسانید. با این حال این لنزها با توجه به شارپنس و ویژگی‌های دیگری که در اختیار شما قرار می‌دهند، می‌توانند یکی از همیشگی‌ترین همراهان شما شوند.

تیلت شیفتبسیاری از عکاسان از لنزهای تیلت شیفت برای ثبت عکس‌های پرتره و حتی عکس‌های روزانه استفاده می‌کنند. این لنزها همچنین دنیای تصاویر تبلیغاتی و ثبت تصویر از انواع غذاها را متحول کرده‌اند.

شما با لنزهای تیلت شیفت چه تجربه‌ای داشته‌اید؟! آیا از این لنزها برای عکاسی استفاده می‌کردید یا به تازگی به فکر خرید آنها افتادید؟! آیا چالشی در زمان استفاده از این لنزها شما را اذیت می‌کند؟! در بخش دیدگاه منتظر شنیدن نظرات و سوالات شما هستیم.

منابع: masterclass

سبا گیلکی

این مقاله توسط تیم تحریریه دیدنگار تهیه شده است؛ جایی که دانش و تجربه در کنار هم جمع شده تا شما را با جدیدترین اطلاعات، آموزش‌ها و راهکارهای دنیای عکاسی و فیلم‌برداری آشنا کند. ما در تلاش هستیم تا با ارائه مقالات تخصصی و محتوای باکیفیت، به شما در مسیر یادگیری و پیشرفت کمک کنیم.

بهترین میکروفون برای خوانندگی
بهترین میکروفون برای خوانندگی: با صدایی نقره‌ای اجرا کنید!
  • 1
  • 1097
مشاهده
بهترین دوربین عکاسی تا 20 میلیون
بهترین دوربین عکاسی زیر 20 میلیون تومان
  • 3
  • 1014
مشاهده
اتصال میکروفون به دوربین
همه چیز درباره اتصال میکروفون به دوربین عکاسی
  • 15
  • 1213
مشاهده
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
بهترین دوربین های عکاسی با زوم بالا
  • 3
  • 1301
مشاهده
دیدگاه ها1
  1. طاهر صفری

    با سلام;
    ممنون از این مقاله ی جالب و مفید که ارائه کردید. من برای عکاسی از غذا و محصولات تصمیم گرفتم که برای دوربین GFX 100s که در حال حاضر ازش استفاده میکنم لنز جدید GF 110mm F/5.6 Tilt-Shift لنز رو خریداری بکنم. یک لنز عالی برای عکاسان تبلیغاتی که در استودیو می توانند ازش استفاده بکنند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب زمینه های نمایش داده شده.
  • تصویر
  • SKU
  • قیمت
  • موجود
  • تعداد عدسی ها*
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداکثر)
  • حساسیت ارتقاء یافته (حداقل)
  • ورودی و خروجی همزمان
  • محافظت در برابر شرایط جوی
  • اکولایزر
  • اتصال دهنده
  • قابلیت اتصال دو دستگاه
  • رزولوشن منظره یاب
  • زاویه نوردهی
  • جبران نوردهی
  • کنترل نوردهی
  • شاخص نوردهی
  • جنس لایه خارجی
  • قابلیت نصب فلاش جانبی
  • سری سیلیکونی اضافه
  • نوع منظره یاب
  • تشخیص چهره
  • طول Fader
  • تعداد Fader
  • نوع Fader
  • فناوری شارژ سریع
  • ویژگی های کارت صدای EVO 4
  • سایر قابلیت‌های صفحه نمایش
  • فرکانس پاسخگویی
  • فیلمبرداری
  • قطر فیلتر
  • تاثیر فیلتر
  • اندازه فیلتر
  • ساختار فیلتر
  • قطر دهانه*
  • نوع فیلتر
  • نور ثابت استودیویی
  • فلاش
  • مدت زمان تابش نور
  • برد فلاش داخلی
  • تعداد فلاش با یکبار شارژ
  • شاخص آمادگی فلاش
  • سقف پرواز (بالاتر از سطح دریا)
  • مداومت پرواز
  • جنس فریم کفی
  • جنس کف
  • فاصله کانونی
  • سیستم فوکوس دستی
  • مشخصات موتور فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس
  • کلید های میانبر قلم
  • گنجایش غذا
  • مخصوص دوربین
  • پاسخ فرکانسی
  • قدرت سوخت
  • نوع سوخت
  • فوکوس دستی دائمی*
  • مشخصات فرمان بازی
  • نوع درایو بازی
  • مشخصات بازی
  • دسته بازی
  • جنس میدرنج
  • مشخصات عمومی
  • نوع گیمبال
  • موقعيت ياب GPS
  • پردازنده‌ی گرافیکی
  • جوجه گردان
  • تعداد گروه ها*
  • عدد راهنما
  • حلقه آویختن
  • هارد دیسک
  • ظرفیت هارد دیسک
  • ورودی HDMI
  • خروجی HDMI
  • پورت HDMI
  • قابلیت HDR
  • زاویه چرخش هد
  • خروجی هدفون
  • ورودی هدفون
  • جک هدفون جانبی
  • حساسیت
  • مشخصات هدست
  • اهرم تنظیم حرارت
  • ارتفاع
  • مشخصات هولدر
  • نوع هود*
  • زاویه دید افقی
  • سیستم جرقه زنی
  • جایگاه سنسورها
  • لوکس
  • قابلیت ماکرو کامپکت
  • قابلیت عکاسی ماکرو
  • حداقل فاصله فوکوس حالت ماکرو
  • حالت ماکرو
  • جنس پره
  • نوع آهن ربا
  • مگنت روی گوشی ها
  • حفظ دما
  • منبع تغذیه
  • فوکوس دستی
  • روش نشانه روی
  • جنس ووفر
  • حداکثر گشودگی دیافراگم
  • حداکثر سرعت صعود
  • حداکثر روشنایی
  • حداکثر سرعت فرود
  • حداکثر فاصله از رادیو کنترلر
  • حداکثر فاصله کانونی
  • حداکثر ارتفاع تک پایه
  • ضریب بزرگنمایی*
  • حداکثر توان
  • حداکثر سرعت شاتر (ثانیه)
  • سرعت تصویربرداری
  • حداکثر مقاومت در باد
  • حلقه مکانیکی
  • نوع کارت حافظه
  • حداکثر ظرفیت کارت حافظه
  • ورودی میکروفون
  • میکروفون
  • فرکانس میکروفن
  • جک میکروفون جانبی
  • نوع میکروفن
  • توان میدرنج
  • سایز میدرنج
  • قابلیت تولید کف شیر
  • حداقل ارتفاع
  • حداقل اندازه قطرات
  • حداقل فاصله کانونی
  • حداقل فاصله فوکوس*
  • حداقل روشنایی
  • حداقل سرعت شاتر (ثانیه)
  • حداقل ارتفاع تک پایه
  • نوع میکسر
  • مدل
  • لامپ مدلینگ
  • نوع موتور*
  • مانت
  • دهانه
  • مشخصات ماوس
  • پوشش منظره یاب
  • فرمت تصویربرداری
  • مودها یا حالتهای عکاسی
  • ساختار چند لایه
  • کنترل موسیقی
  • گاز نیتروژن
  • ظرفیت اسمی
  • قدرت نوردهی طولانی
  • حداقل فاصله فوکوس نرمال
  • تعداد اکتاوهای ساپورت کننده
  • تعداد ورودی آنالوگ
  • تعداد خروجی آنالوگ
  • تعداد محورها
  • تعداد میله
  • تعداد قطعات پایه
  • تعداد تیغه ها*
  • تعداد کانال
  • تعداد رنگ قابل نمایش
  • تعداد فنجان
  • تعداد ورودی دیجیتال
  • تعداد خروجی دیجیتال
  • تعداد طبقات
  • تعداد نقاط صفحه نمایش
  • تعداد دسته
  • تعداد کلاویه
  • تعداد Knob
  • تعداد لامپ
  • تعداد لایه ها
  • تعداد حالت نور
  • تعداد ورودی میکروفون
  • تعداد لاین پخش همزمان
  • تعداد اسلات رک
  • تعداد لاین ضبط همزمان
  • تعداد سری ها
  • تعداد کلید میانبر
  • تعداد اسپیکر
  • تعداد تنظیمات سرعت
  • تعداد اجزاء ساب‌ووفر
  • تعداد الوار
  • تعداد ابزار
  • تعداد چرخ
  • شعاع تابش نور
  • رادیو
  • مقدار Ram
  • دامنه سرعت شاتر
  • سرعت خواندن
  • فرمت صوتی فایل ضبط شده
  • فرمت ویدئویی فایل ضبط شده
  • حالت های ضبط
  • الگو ضبط
  • شاخص بازیابی
  • زمان بازیابی
  • زمان شارژ مجدد
  • مقدار رفرش
  • مدل پهپاد مرتبط
  • ریموت کنترل
  • نرخ گزارش
  • مقاوم در برابر
  • رزولوشن
  • خاصیت تنفسی
  • زمان پاسخگویی
  • ورودی RF
  • نوع رینگ لایت
  • توان خروجی RMS
  • طول میله
  • قابلیت چرخش
  • درگاه RS232
  • نرخ نمونه برداری
  • سایر مشخصات
  • سایز اسکن
  • سرعت اسکن
  • نوع اسکنر
  • تکنولوژی اسکن
  • تراکم پیکسلی
  • محافظت صفحه نمایش
  • رزولوشن نمایشگر
  • اندازه صفحه نمایش
  • اندازه منظره یاب
  • فرم صفحه
  • فناوری صفحه نمایش
  • Screen To The Body Ratio
  • پشتیبانی کارت حافظه
  • ورودی تصویر SDI
  • خروجی تصویر SDI
  • زمان سنج
  • ساعت برگزاری
  • توان خروجی کلی
  • قابلیت نصب سه پایه*
  • نوع هد
  • نوع قفل پایه ها
  • حداکثر ارتفاع
  • حداکثر تحمل وزن
  • مانت اتصال سه پایه
  • پایه میخ دار
  • وزن سه پایه
  • عملکرد توربو
  • سایز تویتر
  • نوع تویتر
  • نوع فشرده سازی
  • نوع پوشش
  • نوع طراحی
  • نوع هدفون
  • نوع آبمیوه گیری
  • گارانتی و بیمه
  • مناسب برای